Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

TRUE CRIME FOREDRAG

11.11.2024 - 19:00-21:00

195 kr
true crime eventbillede

Over 1000 drabssager er i nyere tid blevet opklaret ved at kombinere dna-test og slægtsforskning, og i USA har især sagen om The Golden State Killer vakt opsigt. Her blev en frygtet serieforbryder endelig fundet og kendt skyldig i 13 drab, 50 voldtægter og op mod 200 indbrud.

Dansk politi har nu fået mulighed for også at benytte genetisk slægtsforskning og slægtskabssøgning i deres arbejde, og det kom på plads på baggrund af et borgerforslag stillet af en række personer, som til daglig arbejder som drabsefterforskere.

Men hvad ledte egentlig op til borgerforslaget? Hvordan kan det hjælpe politiets efterforskning? Og hvilken regulering er trods alt nødvendig for at sikre en etisk forsvarlig brug af værktøjet?

Det og meget mere fortæller drabsefterforsker ved Københavns Politi, Martin Wittrup Enggaard om på dette spændende og højaktuelle foredrag. Han fortæller om sit arbejde med uopklarede drabssager, hvordan det fik ham til at stille et borgerforslag som privatperson, og hvad værktøjet kan betyde for både fremtidens og fortidens drabsefterforskning.
Og så fortæller han, hvordan han hver dag ser ofrene for de uopklarede drabssager i øjnene, for aldrig at stoppe jagten på deres morder.

Læs mere om Martin Wittrup Enggaard her.

Detaljer

Dato:
11.11.2024
Tidspunkt:
19:00-21:00
Pris:
195 kr
Begivenhed Kategori:
https://www.ticketmaster.dk/event/faeldet-af-dna-og-slaegtsforskning-billetter/547855