Landbrug

Højhuset er ikke bare hotel og kulturhus. Vi driver også eget landbrug, hvor vi dyrker grøntsager og blomster til brug i restauranten. På arealerne bag Højhuset finder man ikke bare marker, drivhuse og køkkenhaver, men også et lille dyrehold på 40 får, der græsser rundt om kunstværkerne for siden at ende på menukortet i Spisesalen.

Huset er ikke selvforsynende, men vi kommer et stykke af vejen, og så er kvaliteten af egen avl i absolut særklasse, og kokkene udfordres kreativt, når dagen høst afleveres ved bagdøren til køkkenet.

Landbruget skal understøtte husets bæredygtige strategi, der handler om jord-til-bord-filosofi, at bruge gode lokale råvarer og undgå overproduktion for dermed at minimere madspild og en CO2-belastende adfærd.

Omlægning til økologisk landbrug er dog en længerevarende proces, og indtil markerne i 2025 er fuldt og endeligt omlagt til ren økologi, dyrkes jorden efter økologiske principper.

Vand og Sæbe

På alle dobbeltværelser i Højhuset genbruges vandet på badeværelserne.

Via et sindrigt rensesystem genbruges vandet fra bruseren til skyllet i toilettet. Løsningen er leveret af et lokalt firma, Green Box, der med fokus på innovation og bæredygtighed har specialiseret sig i at udvikle letvægtsbadeværelser med en meget lav miljøbelastning i produktionsgangen.   

Højhuset bruger hudplejeprodukter fra mærket Yroli, et dansk brand, der med en lang række certificeringer i porteføljen kan dokumentere en ansvarlig ingrediensliste af økologiske og naturlige ingredienser samt en ansvarlig produktionsgang i udvikling af produkter og emballage.

Certificeringer

RSV 
En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed, der driver erhverv med det formål, gennem sit virke og indtjening, at fremme sociale og samfundsgavnlige formål.

Vores formål er at drive et samfundsgavnligt hus, som formidler kulturinteresser. Dette gør vi  blandt andet ved at arrangere gratis eller prisvenlige events, lade huset være venue for en mangfoldighed af kulturaktiviteter samt deltage i samarbejder med eksterne kulturaktører omkring projekter, der fremmer kunst og kultur.

Det Økologiske Spisemærke
Spisemærket viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på et spisested, der er økologiske. Spisemærket findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

Højhuset har haft sølvmærket i økologi siden 2022.