Grønne initiativer i Højhuset

Hotel og faciliteter

Green Key

Ansøgningsproceduren er tilendebragt, og nu venter vi spændt på den endelige         godkendelse. Mere tekst på trapperne….

Vand

I Højhuset arbejder vi målrettet med ansvarlige løsninger for at minimere vores miljøpåvirkning – og vandforbruget er ingen undtagelse. Bygningen er udstyret med moderne vandbesparende installationer, der reducerer forbruget af vand uden at gå på kompromis med komforten.

Vores marker og drivhuse med grøntsager, frugt og blomster kræver meget vand, så derfor opsamler og genanvender vi regnvand til havevanding.

Sæbe

Med et ansvarligt forbrug af vand følger også et ansvarligt brug af produkter. Vi har derfor valgt at samarbejde med Yroli, et dansk brand, der laver ansvarlige hudplejeprodukter. Med en lang række certificeringer i porteføljen kan mærket dokumentere en ansvarlig ingrediensliste af økologiske og naturlige ingredienser samt en ansvarlig produktionsgang i udviklingen af produkter og emballage.

Kombination af ressourceeffektivitet og bæredygtige produkter er et vigtigt skridt i vores vision om kontinuerligt at integrere ansvarlige løsninger i alle dele af Højhusets drift.

Fødevarer og madspild

Sølvmærket i økologi

Med det økologiske spisemærke i sølv sikrer vi vores gæster en madoplevelse, hvor 60-90% af råvarerne er økologiske. Det handler ikke bare om at sikre den gode smag, men for Højhuset handler det i lige så høj grad om miljøhensyn, råvarekvalitet og sundhed.

Jord-til-bord

Gulerødderne smager bare bedre, når de er hjemmelavet. Højhuset dyrker sine egne grøntsager som supplement til indkøb fra lokale producenter. Højhuset fokuserer på dyrkning af gamle og robuste sorter i landbrug og drivhuse.

Sharefood-koncept
Tekst på vej

Landbrug og dyrehold

Landbrug

Højhuset er ikke bare hotel og kulturhus. Vi driver også eget landbrug, hvor vi dyrker grøntsager og blomster til brug i restauranten. 

Huset er ikke selvforsynende, men vi kommer et stykke af vejen, og så er kvaliteten af egen avl i absolut særklasse, og kokkene udfordres kreativt, når dagen høst afleveres ved bagdøren til køkkenet.

Det økologiske landbrug skal understøtte husets bæredygtige strategi, der handler om jord-til-bord-filosofi, at bruge gode lokale råvarer og undgå overproduktion for dermed at minimere madspild og en CO2-belastende adfærd.

Får i baghaven

På arealerne bag Højhuset finder man ikke bare marker, drivhuse og køkkenhaver, men også et lille dyrehold på 40 får, der græsser rundt om kunstværkerne for siden at ende på menukortet i Spisesalen.

Læs vores case-historie på Bæredygtig Herning’s hjemmeside

Sociale og cirkulære indsatser

Landeriet
Tekst på vej

Cirkulation af ressourcer
Der er guld i kaffegrums, og vi genbruger det som jordforbedringsmateriale på vores marker og drivhuse.

Oplevelser og udflugtsmål

Grønne oplevelser
Tekst på vej

Offentlig transport
Tekst på vej

Certificeringer

RSV 
En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed, der driver erhverv med det formål, gennem sit virke og indtjening, at fremme sociale og samfundsgavnlige formål.

Vores formål er at drive et samfundsgavnligt hus, som formidler kulturinteresser. Dette gør vi  blandt andet ved at arrangere gratis eller prisvenlige events, lade huset være venue for en mangfoldighed af kulturaktiviteter samt deltage i samarbejder med eksterne kulturaktører omkring projekter, der fremmer kunst og kultur.

Det Økologiske Spisemærke
Spisemærket viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på et spisested, der er økologiske. Spisemærket findes i tre udgaver; guld (90-100%), sølv (60-90%) og bronze (30-60%).

Højhuset har haft sølvmærket i økologi siden 2022.