Søg støttemidler

Kultur er også erhverv!

Højhusets formål er, at fremme kunst og kultur i et socialt miljø.

Hvad er kunst og kultur hos os?

Vi arbejder med de fire parametre:

  • Det Emotionelle (vækker følelser og tanker)
  • Det Intellektuelle (skaber samtaler og overvejelser)
  • Det Kreative (inspirerer og motiverer os til selv at skabe)
  • Det Sociale (dannelse, sammenhængskræft og fællesskaber)

Fortæl om dit projekt

Her kan du ansøge om fri venue / lokation til din udstilling, nye festival idé eller koncert. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du vil samarbejde om noget helt tredje.

Udfyld formularen, samt vedhæft relevant materiale.  Vi planlægger minimum 6 måneder forud, og hertil bør påregnes behandlingstid af dit forslag.

Vedhæft din ansøgning her
Choose File
Mathias Dyhr, Socle du monde artist in residence hos Højhuset i Herning

Mathias Dyhr

I forbindelse med Socle du Monde Biennalen 2021 på HEART, deltog Mathias med værket, Kunstteatret ‘Ideerne’. I tre måneder op til, flyttede Mathias ind i atelierboligen i toppen af Højhuset. Performancekunstprojektet ”kunstteater”, havde brug for arbejds- og udviklingsrum for deltagende musik, artister og skulpturværksted. Mathias havde indrettet arbejdsrummet som åbent værksted i den sekskantede teatersal, samt med idégeneratorsalon i bygningens penthouselejlighed.

Drengestreger

I 2021 skrev gymnasiedrengene fra den jyske hede en pladekontrakt med Sony musik. Bandet på fem, søgte et frit tilgængeligt øvelokale, med plads til instrumenter og band liv. Vigtigst af alt er, at der er ro til at arbejde på det første album. Drengestreger holder til i den lille musiksal, kaldet ‘Rytmeboxen’, og har netop udgivet singlen Guld Værd.

drengestreger music fra Herning - øvelokale
MOMENT event Højhuset Herning

Moment

I efterårsferien 2021 blev første udgave af MOMENT sat i gang. Her fik en gruppe unge, kulturelle ildsjæle lov til at bo tre dage i Højhuset, hvor koncerter og inspirerende oplæg om alt fra projektledelse og entreprenørskab til fundraising og diversitet dannede grundlag for planlægningen af den festival, deltagerne skulle skabe og afholde i  november 2021. Projektet er yderligere støttet af Tuborg Fondet og Fermaten.

En symfony til Herning

En Symfoni til Herning blev opført af et klassisk ensemble. Symfonien er inspireret af interviews med 170 mennesker fra Herning. De medvirkende havde spændende fortællinger om livet i Herning. Mennesker fra foreninger, skoler, idrætsliv, ældre med minder, unge med digterdrømme, mennesker med visioner, folk med iværksætterånd, sypiger, skolebørn og mange flere. Stykket blev vist i den sekskantede teatersal.

lydenskab i højhuset