Vi vil gerne selv

Jorden er ikke giftig

Til det tidligere højskole campus tilhører 5 hektar jord. I stedet for at forpagte jorden ud, har vi valgt at omlægge jorden til økologi – og vil i løbet af 2024 være endelig klar med egne økologiske grøntsager og dyrehold. Indtil da, er vores egne produkter dyrket ud fra økologiske principper.

Her kredser vi om produktionen og vores gæster. Vores produktion af alt – fra saft, sylter, grønt og levende dyr, er alt sammen fremstillet med kærlighed, passion og omhu.

Vi elsker at vise vores værk frem, hvorfor vi gerne arrangerer rundvisning i haven og smagning  for grupper, med foredrag om livet som producent på en stor dansk landsbrugshede.

Søren Landmand

Det faglige er vigtigt, men det er maden dælme også. Derfor har vores økologiske Landmand Søren også en fortid som kok. Søren er uddannet på Kalø økologiske landbrugsskole, og brænder for fra jord-til-bord konceptet.

Landbruget på højskolen skal understøtte vores socialøkonomiske og bæredygtige strategi, om at producerer nok men ikke for meget – samt det at kunne byde på anderledes grøntsager end butikkerne kan hitte.

I samarbejde med bl.a. Agroskolen og lokale landmænd, sørge vi for at arbejde med

 • Bæredygtighed jord-til-bord i restaurant
 • Procesarbejde med omlægning til økologi
 • Opbygning af dyrehold med bygning af fysiske rammer (eksempelvis fold til skovkyllinger)
 • Bæredygtigt landbrug anno 2021 – energikilder, vandopsamlings eksperimenter, vindmølle eller andet
 • Proteinrig  og klimabevist fødevaredyrkning
 • Madspil / foder cirkulær bearbejdning

Fra foråret 2023, vil det være muligt at booke arrangementer med vores landmand.

Hvad skal din messe smage af?

Nej tak til madpakker. Ja tak til et spark i smagsløgene. Du bestemmer, om vi skal servere hurtige hapsere, eller om vi skal rulle den helt store buffet frem. Vores dygtige køkken får din messe, udstilling eller dit event til at smage hjemmelavet og lækkert. Så alle blive mætte og glade.

Midt i landsmands land Herning

Har vi fokus på at være Co2 venlig fra jord til bord restaurant. 70% af vores producenter dyrker deres produkter i et radius på max 30 km fra vores adresse.

Vores egent landbrug arbejder med:

 • Økologi og lokal samhandel
 • Opbygning af dyrehold med bygning af fysiske rammer (eksempelvis fold til skovkyllinger, fårefold og hønsehus)
 • Bæredygtigt landbrug anno 2021 – energikilder, vandopsamlings eksperimenter, vindmølle mv.
 • Proteinrig og klimabevist fødevaredyrkning
 • Madspil / foder cirkulær bearbejdning

Det kan for nogen, være lidt af et særsyn at bestille en hovedret til 300 kr. i en højskole spisesal omgivet af kunst og kulturliv.

Men ikke desto mindre, har nyheden om åbningen af restauranten, den grønne dagsorden og landbrugsdriften i den hvide by Birk, fået mange lokale til at booket selskaber frem til 2025 – i forskellige niveauer og versioner af årstidens retter.

Renovering til og med 2022

Herefter er der næsten alt i Højhuset. Tidens lækre driks, bone broth (bouillon kogt på kyllingeskrog eller ben), spa i den gamle pigefløj restaurant med delikate grønne retter -delvist fra egen avl og kunst solgt i husets butik.

Højhuset er blevet en destination, et perfekt sted at overnatte eller bare besøge for en dag.